Elektrisk Mechlift Pro

En mångsidig momentupptagande manipulator

Denna manipulator är oerhört mångsidig och passar för många typer av hanteringslösningar. Elektrisk Mechlift Pro är en ergonomiskt utformad lyftare med momentupptagning och steglös frekvensstyrd lyfthastighet som kontrolleras via joystick, för laster upp till 650 kg. Lyftaren kan utrustas med standardiserade eller specialkonstruerade verktyg, och med Powerdrive för styrda åkrörelser i sidled.


Mechlift Pro är uppbyggd av teleskoperande aluminiumprofiler som är anodiserade och därmed helt underhållsfria. Motor och växel är väl skyddade och monterade i ytterprofilens övre del. Den skyddade lyftkedjan är lätt att inspektera. Mechlift Pro kan levereras i många olika utföranden; med olika upphängningar, byggmått och styrning.


Typiska tillämpningsområden för elektrisk Mechlift Pro är exempelvis hantering av kabelrullar, mattrullar, tankar, dörrar, fönster, samt allehanda fordonsdetaljer som motorer, växellådor, axlar, med mera. Den kan även hålla verktyg vid montering, t ex skruvdragare i storformat.