Mechchain Pro II

Smidig frekvensstyrd kättinglyftare

Mechchain Pro II är ett extremt lättmanövrerat lyftdon för professionell lyfthantering. Frekvensstyrning ger en steglös lyfthastighet som kontrolleras via joystick. Mechchain Pro II kombinerar möjligheten till god kontroll och hög precision, samtidigt som den erbjuder en imponerande lyfthastighet.


Detta lyftdon är lämpligt då en välkontrollerad och precis rörelse önskas. Integration med skensystemets löpvagn ger en mycket låg bygghöjd och möjliggör installation även i trånga utrymmen.


Mechchain Pro II har integrerad PLC förberett för att förenkla kundanpassade funktioner. Det finns även möjlighet att välja radiostyrning i de fall detta underlättar hanteringen.


Mechchain Pro II kan som option utrustas med en encoder som avläser axeln i spindelgränsläget. Detta gör det möjligt att ställa in ett nedre stoppläge, samt ytterligare två stopp/start-lägen längs med slaglängden. Positionerna lagras i ett inbyggt minne i frekvensomriktaren, och sparas även om strömmen bryts.


För en hög tillgänglighet även i krävande miljöer har Mechchain Pro II utrustats med manöverdon i aluminium med snabbkontakt mot manöverkabel. Det finns även ett urval standardiserade fästen som tillval, för enkel montering på gripverktyg eller vakuumok.


Typiska tillämpningsområden:
• allmänna lyft med stropp eller krok
• lyft inom alla typer av industri
• montering med hög lyftprecision
• lyft med specialverktyg för monteringsarbete
• pallplockning och plockning från rullbana