Mechrail

Movomechs mångsidiga lättraverssytem - ett lätt sätt att effektivisera er hantering

Systemet är baserat på aluminiumprofiler. Genom att använda strängpressade aluminiumprofiler uppnås flera fördelar.
Utformningen med spår och flänsar gör profilerna maximalt vridstyva och ger dem samtidigt stor bärförmåga. Systemen kan kombineras för laster upp till 1000 kg. Samtidigt har profilerna mycket låg egenvikt vilket gör systemen extremt lätta att hantera.

 

Systemen kan kombineras med våra elektriska eller pneumatiska drivenheter Powerdrive för motordrivning.

 

Genom smarta upphängningar och en serie lättgående löpvagnar med styrning konstrueras enkelt kompletta system. Standardiserade komponenter medför enkel montering och systemet har ett mycket omfattande tillbehörsprogram för en komplett installation. Profilerna skarvas genom en unik teknik och det är därför mycket lätt att bygga ut och komplettera systemet. T-spår på sidorna av profilerna LHB och AHB kan användas för montering av olika tillbehör. Därigenom kan mycket eleganta individuella lösningar erhållas till låga kostnader. Naturligtvis är profilerna anodiserade och underhållsfria.

 

Lättviktsprofilen PHB är speciellt utvecklad för snabb hantering av lätta laster, och är försedd med släta sidor. Profilen har en mycket god styvhet i förhållande till sin egenvikt. Låg vikt och de kullagerförsedda löpvagnarna gör att PHB-traverser kan röra sig snabbt och mjukt vid snabb och rörlig hantering.

 

Det finns en rad alternativa upphängningar beroende på installationsplatsens byggnadskonstruktion. Antingen monteras systemet i takkonstruktionen, s.k. direktmonterat, eller med nedpendlingar vid hög takhöjd. Alternativt konstrueras en golvmonterad stålstruktur att hänga skensystemet i då takmontage av olika anledningar ej kan tillämpas.