Mechlight Pro

En funktionell lättlyftare

Mechlight Pro är en ergonomisk och funktionell lättlyftare för laster upp till 50 kg. Lyftaren medger fri rotation kring sin lyftaxel = en stor fördel för vid monteringsarbete där annars slangar och tillbehör kan riskera att skadas!


Mechlight Pro monteras med fördel i ett skensystem eller i en vägg-/pelarsvängkran. Vid lyftcylinderns verktygsinfästning integreras ett pneumatiskt gripverktyg och dess kontrolldon. Även ett enkelt mekaniskt verktyg ger en lätt och ergonomisk hantering.


Varje typ av hantering kräver sin pneumatiklösning. Mechlight Pro finns i flera pneumatikvarianter: utbalanserad med 1 eller 2 fasta laster, eller i utbalanserat utförande för utbalansering av varierande laster.


Mechlight Pro finns i två utföranden: Standard och Automotive. Mechlight Pro i standardutförande är den naturliga lösningen för materialhantering och generella lyft inom den klassiska industrin. För mer krävande miljöer där en driftsäkerhet och prestanda utöver det normala krävs, såsom vid monteringsprocesser i fordons­industrin, erbjuder vi en variant Automotive som utrustats med extra säkerhetsfunktioner.


Typiska användningsområden för Mechlight Pro är till exempel hantering av komponenter i tillverkningsindustrin, av lätta fordonsdetaljer, monteringsarbete eller plockning från transportband och rullbanor.